Radio Kipinä Podcast - Taistelijan varustuksen tutkimus ja kehittäminen

Radio Kipinän toisen kauden jaksossa 7 everstiluutnantti Matti Honkela kertoo taistelijan henkilökohtaisen varustuksen kehittämisestä ja tutkimuksesta. Jaksossa käsitellään niin suojan, johtamisen, kuin tulivoiman kehittämiseen liittyviä asioita.

Kommentteja

 1. JanoTuotanto

  JanoTuotanto8 kuukautta sitten

  "eksperimentaalisissa kokeissa" po. "eksperimentaalisissa kokeellisissa testeissä" tai NATO-yhteensopivasti "eksperimentaalisissa kokeellisissa try-out testeissä"

 2. Austin Statkstik

  Austin StatkstikVuosi sitten

  Kehitystä olisi jos päivitettäisi tällä hetkellä olevat lusikkahaarukka yhdistelmät sekä pakit talvisodan ajalta tähän päivään, vie tuhottomasti tilaa ja kolisee ja rämisee paljastaen taistelijan pitkien matkojen päähän, ja ovat erittäin epähygienisiä. Ei maksaisi paljookaan tehdä esimerkiksi muovista uudet pienemmät ja käytännöllisemmät pakit/astiat. Ei toki voisi vettä keittää mutta siihenkin löytyy kyllä muitakin keinoja

 3. Mikko Lappalainen

  Mikko LappalainenVuosi sitten

  Mielestäni punapistetähtäin on erinomainen ja nopeuttaa tähtäämistä erittäin paljon lyhyemmillä matkoilla. Sataan metriin voi painaa tarkan kasan tauluun nopealla tulinopeudella, ja kohteiden saaminen jyvälle on nopeampaa / helpompaa, etenkin jos ne tulee yllättävästi. Itse olen koittanut reserviläisaseella ja mielestäni tuo helpottaisi tavallisen reserviläisen tai rivisotilaan taistelemista. Siinä voi kuitenkin samalla myös käyttää rautatähtäintäkin. Hintakaan ei ole hyvin kova. Hyvähän se olisi tehostaa vähän tavan taistelijankin toimintaa. Se ei tarvitse verkkovirtaa eikä tietoverkkoa, litteä pyöreä paristo riittää ja niitä mahtuu mukaan taisteluvarustukseen erittäin pitkälle ajalle. Dronet on kivoja, mutta ne vaatii langatonta yhteyttä dronen ja ohjaajan välillä, jos halutaan välittää jotain videokuvaa tai muuta. Sitä on on varmaan mahdollista häiritä häirintälaitteilla.

 4. Von Lorentzweiler

  Von LorentzweilerVuosi sitten

  Saatais edes eka kunnolliset kenttäkelpoiset puvut noiden paraatihirvitysten tilalle

 5. 4atu00

  4atu00Vuosi sitten

  Mikä osasto näitä teknologian tutkimuksia/kehitystä tekee, vai ulkoistetaanko jollekkin yritykselle?

 6. Pauli V

  Pauli VVuosi sitten

  Tässä ei esitetty mitään tulivoiman kasvattamista, esim. kranaattikivääreitä yms.

 7. SamBulla1

  SamBulla1Vuosi sitten

  Sirpaleliivistä tetsari 2018

 8. anssi sele

  anssi seleVuosi sitten

  vesi on märkää

 9. Heidi Leinonen

  Heidi LeinonenVuosi sitten

  Varusteet on oltava ajanmukaiset ja kohdillaan. Samoin koulutus. Hienoa työtä teette! Jatkakaa samaan malliin! :D \o/

 10. Chell-sama

  Chell-samaVuosi sitten

  Keskitytään superteknologiaan vaikka sitten, kun on joka jätkälle edes kunnon kengät. Ja vaikka sitten kun ei enää tule jatkuvasti viallista, jopa täysin käyttökelvotonta tavaraa, tehtaalta suoraan jakoon varusmiehille.

 11. Joni Salonen

  Joni SalonenVuosi sitten

  Toivottavasti saataisiin aktiivit kokonanaan syrjäyttämään perinteiset kuulosuojaimet lähitulevaisuudessa. Ero ammunnoissa niiden kanssa ja ilman niitä oli melkein kuin yö ja päivä.

 12. Kari KaraHtanut

  Kari KaraHtanutVuosi sitten

  On jo operatiivisilla jako tavarana tosin ihan kaikista en usko (esim taka Pino hiiret ja tykistö mut osalla krh on jo aktiivit) eli pikkuhiljaa pikkuhiljaa mut varmasti nyt noi isot viee huomiota.

 13. Benoit Mandelbrot

  Benoit MandelbrotVuosi sitten

  Maksaa vaan niin saatanasti ja käytetään vaan pääosin rauhan aikana

 14. Juho Airola

  Juho AirolaVuosi sitten

  Aktiivit päässä kypärän kanssa on järkyttävää olla

 15. Pasabors

  PasaborsVuosi sitten

  TÄMÄ! Täysin samaa mieltä. Tekee taistelusta HUOMATTAVASTI helpompaa kun pystyy kommunikoimaan vaan niin paljon paremmin ryhmän kanssa.

 16. Sami Palin

  Sami PalinVuosi sitten

  koitappa olla koko päivä ne päässä

 17. Joni Salonen

  Joni SalonenVuosi sitten

  Toivottavasti saataisiin aktiivit kokonanaan syrjäyttämään perinteiset kuulosuojaimet lähitulevaisuudessa. Ero ammunnoissa niiden kanssa ja ilman niitä oli melkein kuin yö ja päivä.

 18. Embert's Memes

  Embert's MemesVuosi sitten

  Aijettä, tätä on taas ootettu! Kuukauden tärkein Podcast!